Repareren en retourneren

Je hebt bij het doen van aankoop via internet recht op een afkoelingsperiode van 14 dagen (wet Kopen op afstand). Binnen deze periode mag je een product terugsturen zonder opgaaf van redenen, waarbij je wel zelf de portokosten voor het terugsturen moet betalen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Wij adviseren dan ook om voor een aangetekende zending te kiezen.

Valt het product dat je hebt gekocht tegen, of werkt het niet (goed) dan zorgen wij voor een gepaste oplossing. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen we graag even uit:

Wat kan ik retourneren?

Retourneren kan alleen als het product nog in originele staat is. Dus haal gerust het product uit de doos en bekijk het goed zoals je in een winkel ook zou doen. Het recht van retour vervalt echter zodra het artikel niet meer compleet is, beschadigd is of gebruikerssporen vertoont. Er zijn ook een aantal producten die niet voor de retourregeling in aanmerking komen, dit zijn:

Let op: voor veel producten geldt tegenwoordig dat je ze moet registreren om in aanmerking te komen voor bepaalde acties zoals cashback of verlengde garantie. Deze registratie vindt plaats op de site van het merk van het product dat is gekocht. Registreer je product niet (tijdens de 14 dagen afkoelingsperiode), totdat je zeker weet dat je het artikel wil houden!

Hoe moet ik retourneren?

Voorafgaand aan de retourzending moet je jezelf eerst even afvragen of het product niet bevalt of dat het defect is.

Indien je aangekochte product defect is dan lossen wij dit natuurlijk voor je op. Wanneer het product niet bevalt, graag eerst even controleren of het niet onder de uitzonderingen valt die hierboven genoemd staan. Is dit niet het geval dan kan je het product binnen 14 dagen retour sturen. Deze periode gaat één dag na ontvangst van het product in. De verzendkosten voor de retourzending zijn voor de rekening van de koper.

Om het aangekochte product voor retour aan te bieden dient u dit via het retourformulier kenbaar te maken. Met alle daar ingevoerde gegevens kunnen we uw aanvraag behandelen.